lördag 10 april 2010

Fiskgryta



Välkryddad fiskgryta med tomat och ägg

4 portioner

500 g färsk eller frusen fisk (kolja, torsk, sej)
2-5 msk vetemjöl
3-4 msk margarin eller smör
1 tsk curry
½ tsk paprikapulver
1 tsk salt
Ca ½ dl vatten
Ca 2 dl matlagningsgrädde
2-3 msk hackad persilja
2-3 tomater
1-2 ägg

Serveras till kokt ris eller potatis.

Gör så här:

  1. Skölj hastigt de färska filéerna och skär dom i bitar eller skär de frysta fiskblocken i ca 2 cm tjocka skivor.
  2. Vänd fisken i vetemjölet.
  3. Smält fettet i en vid låg gryta, gärna en som fisken sedan kan serveras i. Rör ner curry och paprikapulver. Vänd de mjölade fiskbitarna i fettet och placera ut dom på grytans botten.
  4. Tillsätt salt och vatten. Efter några minuter tillsätt matlagningsgrädde så att det täcker fisken och låt det sjuda under lock i 5-12 min på svag värme.
  5. Lägg därefter i de hackade äggen, tomater skurna i tärningar och persiljan. Lägg på lock och sätt på svag värme. Låt stå tills det blir genomvarmt. Färdig att servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar